Jaarlijks lanceert de Koning Boudewijnstichting een projectoproep voor het Inside Out Fonds. Particulieren, organisaties, scholen, … die op een unieke manier inside out tewerk gaan, kunnen een project voorleggen en financiële ondersteuning vragen van het fonds.

Wil je zelf ook een project indienen ? Volg dan de projectoproepen van de Koning Boudewijnstichting. Voldoet jouw project aan de criteria? Waag dan zeker jouw kans !

In 2019 ondersteunt het Inside Out Fonds deze projecten:

 
 
h1-img-3.jpg

Goudhaantjes

Wilrijk

Doelgroep: jongeren met een beperking

Vzw Goudhaantjes moedigt kinderen met een ernstige ziekte of beperking (onze Goudhaantjes) aan om samen met hun gezin hun uniek talent te vinden en te ontwikkelen. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen samen met hun gezin en andere kinderen ontdekken hoe ze kunnen fonkelen en inspireren. Hierdoor worden zij gesterkt in hun eigenwaarde en veerkracht, herstelt de gezinsbalans en zetten we in op duurzame maatschappelijke verbinding.

adult-beautiful-beauty-2050999.jpg

de rustverleners

Leuven

Doelgroep: mensen met dementie

Vanuit de overtuiging dat we veel kunnen leren van mensen met dementie is “De Rustverleners” ontstaan. Mensen met dementie houden ons een spiegel voor die onze eigen rust en onrust weerspiegelt. De Rustverleners dompelt teams uit het bedrijfsleven onder in de leefwereld van mensen met dementie: samen de tafel dekken, een babbeltje doen, … Ondertussen bieden de mensen met dementie hen die spiegel aan. De deelnemers gaan naar huis met extra inzichten en concrete acties om meer rust te vinden.

www.derustverleners.be

LRM_EXPORT_8139921138369_20190127_202837234.jpeg

speelruimte eigenwijs

Brugge

Doelgroep: baby’s

Kinderen bewegen te weinig, we zitten allemaal te veel en te vaak. EigenWijs zet daarom in op vrije bewegingsontwikkeling voor baby´s, want jong geleerd is oud gedaan, nietwaar? Bewegen is meer dan alleen bewegen. Vrije bewegingsontwikkeling vanaf de babytijd draagt bij aan een goede start op school voor ieder kind. EigenWijs stelt zich als doel om baby´s de ruimte te geven op hun Eigen unieke manier Wijs te worden. EigenWijs biedt hiertoe een cursus SpeelRuimte aan. Een unieke combinatie van een begeleide ouder-kindspeelgroep en een cursus in ouderschap, waar vrij bewegen en vrij spelen centraal staan. Op die manier geeft EigenWijs kinderen de kans spelend wijs te worden.